Započeto

Realizacija projekata toplifikacije i gasifikacije grada

Opštine: Zenica

Realizacija započetih projekata toplifikacije i gasifikacije grada.

Obrazloženje

Tokom prve godine mandata zabilježene su određene aktivnosti kada je u pitanju realizacija datog obećanja.

Izvor: Fuad Kasumović, Facebook, 17. 10. 2020.

Kako se navodi u saopćenju Grada Zenica iz augusta 2021. godine, Grad je obezbijedio 333.021,16 KM za realizaciju 16 ugovora o sufinansiranju izrade termo-izolacione fasade-utopljavanje stambenih objekata kolektivnog stanovanja i zamjene krovova izrađenih od azbestnih ploča. Ugovori o sufinansiranju projekata potpisani su između Grada Zenica i predstavnika Upravitelja odnosno Odbora etažnih vlasnika. Riječ je o Javnom pozivu etažnim vlasnicima objekata kolektivnog stanovanja za dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava u cilju sufinansiranja projekata sanacije zajedničkih dijelova zgrada u oblasti energetske efikasnosti i to u maksimalnom iznosu do 50% od ukupne investicije.

S obzirom da je Zenica dio porodice zelenih gradova poduzeli smo brojne korake da imamo manju emisiju štetnih gasova. U tom cilju pokrenuli smo projekte sufinansiranja izrade termo-izolacione fasade i zamjene krovova izrađenih od azbestnih ploča. U planu je da javnim pozivom budu obuhvaćeni i individualni stambeni objekti.

Fuad Kasumović, 5.8.2021.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!