Djelimično ispunjeno

Razvoj ulične rasvjete

Opštine: Istočno Novo Sarajevo

Dalji nastavak razvoja ulične rasvjete putem zamjene natrijumovih sijalica led tehnologijama.

Izvor: Konferencija SNSD-a za novinare (19.09.2016.)

Opštinska uprava opštine Istočno Novo Sarajevo je još u periodu od 01-07.07.2016. godine, realizovala infrastrukturni projekat na području te lokalne zajednice. Naime, radi se o projektu koji je povezao energetsku efikasnost, uštede u energiji i povećanje bezbjednosti stanovništva. U samom centru opštine, odnosno u ulicama Spasovdanska, Hilandarska, Stefana Nemanje i Nikole Tesle postojeće natrijumove sijalice su zamijenjene sa novim, odnosno postavljeno je 110 LED novih rasvjetnih tijela.

Opštinska uprava Istočno Novo Sarajevo krajem oktobra 2017. godine, u ulicama Karađorđeva i Cara Lazara, zamijenila je postojeće natrijumove sijalice sa savremenom LED rasvjetom. Ovim je ostvaren duplo veći nivo osvjetljenja, uz značajne uštede u troškovima električne energije, dok je pri tome postignut znatno veći stepen bezbjednosti u kretanju pješaka i vozila u navedenim ulicama.

Postavljena je savremena LED rasvjeta 13. augusta 2018. na lokaciji saobraćajnice naselje Tilava koja vodi do hrama Svete Angeline Srpske i na kraku ulice Cara Dušana.

Neki od projekata urađenih u 2019. godini su: Nova LED rasvjeta u ulici Vuka Karadžića, nova LED rasvjeta u ulici Jovana Dučića, dodatna rasvjeta u ulici Stefana Nemanje itd.

Također je osvijetljen i parking prostor u stambenom Bloku I, u ulici Spasovdanska te  je u Ulici Đenerala Dragoljuba Draže Mihailovića, stavljena nova LED rasvjeta.

Skupština opštine Istočno Novo Sarajevo je početkom 2020.  usvojila Program “Pametni grad (eng.smart city)” Istočno Novo Sarajevo koji obuhvata mnoštvo komponenti poput: E-parking, “pametno upravljanje” LED rasvjetom, elektro punjači za vozila, “pametne” klupe, wi-fi zone, LED info paneli i displeji, električna bicikla i trotineti, a koji su dio programa koji će biti implementiran u naredne tri godine u ovoj lokalnoj zajednici.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!