U progresu

Razvoj sportskog kompleksa

Opštine: Gradačac

Novi sadržaji u sportskom kompleksu Stadion “Banja Ilidža (Gradačac)“.

Obrazloženje

Tokom prve tri godine mandata zabilježene su značajne aktivnosti u cilju realizacije datog obećanja.

Izvor: Izborni program GO SDP BiH Gradačac 2020/2024

Dana 22.7.2022. godine održan je sastanak predstavnika “NK Zvijezda” Gradačac i Gradske uprave Grada Gradačac. Na sastanku je razgovarano o trenutnom stanju u Nogometnom klubu Zvijezda kao i o budućim infrastrukturalnim projektima na stadionu “Banja Ilidža” u Gradačcu.

Kako je rečeno, Gradska uprava je u ovoj budžetskoj godini planirala i izdvojila 232.000 KM kao podršku za rad ovog sportskog kolektiva, a gradonačelnik Dervišagić u razgovoru s predstavnicima kluba usaglasio je detalje na izgradnji tribina na stadionu “Banja Ilidža” koja će biti podržana iz budžeta Grada u iznosu od 100.000 KM.

Dogovorena je i zajednička saradnja  Grada Gradačac i “NK Zvijezda” Gradačac oko obilježavanje 100. godišnjice postojanja ovog kluba. S tim u vezi organizovana je prijateljska utakmica između “NK Zvijezda” Gradačac i “FK Željezničar” Sarajevo kao i “Crveno bijela noć” koja će se održati 21.09.2022. godine u centru grada s raznoraznim kulturno zabavnim programom uz veliki vatromet. Također za taj dan planirana je  “Svečana akademija” povodom obilježavanja 100. godišnjice postojanja kluba NK Zvijezda.

Grad Gradačac, 22.7.2022.

U zgradi Gradske uprave Gradačac 10.5.2023. godine potpisan je ugovor o izvođenju radova na gradskom stadionu “Banja Ilidža” a koji se odnose na izradu čelične konstrukcije i natkrivanju istočne tribine na stadionu. Vrijednost radova je 505.788,08 KM a rok za završetak 120 kalendarskih dana od dana uvođenja Izvođača u posao. 

Krajem jula javnost je obaviještena da navedeni radovi teku po planu, te i da se nakon njihovog završetka očekuje i druga faza s kojom će se završiti cjelokupno natkrivanja stadiona kao i dodatnih radnji na vanjskoj fasadi i ostalom uređenju objekta.

U Budžetu Grada Gradačac za 2023. godinu za transfer za sport od značaja za Federaciju izdvojeno je 590.000 KM. 

 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!