Započeto

Razvoj sportske infrastrukture

Opštine: Gradačac

Daljnji razvoj sportske infrastrukture.

Obrazloženje

Tokom prve tri godine mandata zabilježene su određene aktivnosti u cilju realizacije datog obećanja.

Izvor: Izborni program GO SDP BiH Gradačac 2020/2024

Kako je javnost putem zvanične stranice Grada Gradačac upoznata, 10.5.2023. godine u zgradi Gradske uprave Gradačac potpisan je ugovor o izvođenju radova na gradskom stadionu “Banja Ilidža”, a radovi se odnose na izradu čelične konstrukcije i natkrivanju istočne tribine na stadionu.

Izvor: Grad Gradačac

Izvođač radova je firma “ALPENsteel” iz Gradačca, a vrijednost radova je 505.788,08 KM.

Rok za završetak radova je 120 kalendarskih dana od dana uvođenja izvođača u posao. Imajući u vidu da se već značajna sredstva izdvajaju iz budžeta Grada Gradačac za sportske kolektive, i ovi radovi će znatno doprinijeti razvoju sporta i sportske infrastrukture u Gradačcu.

Grad Gradačac, 10.5.2023. 

U budžetu Grada Gradačac za 2023. godinu pod stavkom “Transfer za sport od značaja za Federaciju” naznačena su sredstva u iznosu 590.000 KM.

Podsjećamo, na temu izgradnje stadiona “Banja Ilidža” krajem jula 2022. godine održan je sastanak predstavnika NK Zvijezda Gradačac i Gradske uprave Grada Gradačac, na kojem je razgovarano o stanju u NK Zvijezda, kao i o budućim infrastrukturalnim projektima na stadionu “Banja Ilidža” u Gradačcu. 

Kako je tom prilikom navedeno, Gradska uprava je u 2022. godini planirala i izdvojila 232.000 KM kao podršku za rad ovog sportskog kolektiva, a gradonačelnik Dervišagić je u razgovoru s predstavnicima kluba usaglasio detalje na izgradnji tribina na stadionu “Banja Ilidža”, koja će biti podržana iz budžeta Grada u iznosu 100.000 KM.

Kada je riječ o izgradnji stadiona na području Gradačca, u budžetu Grada Gradačac za 2021. godinu za izgradnju stadiona u MZ Zelinja Donja izdvojeno je 45.735 KM, a martu 2021. godine saopćeno je da su navedeni radovi u toku te da se radi o izgradnji tribina FK Trebava.

Govoreći o ulaganju u infrastrukturu u toku aktuelnog mandata gradonačelnika Dervišagića, polovinom juna 2022. godine u sali za sjednice sportske dvorane, u organizaciji Sportskog saveza Grada Gradačac, a pod pokroviteljstvom Gradske uprave Grada Gradačac i gradonačelnika, održana je dodjela priznanja i zahvalnica najboljim sportistima, sportskim klubovima, sportskim radnicima i trenerima u invalidnoj i validnoj kategoriji u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

U obraćanju prisutnima tim povodom, gradonačelnik Dervišagić podvukao je da će se, osim novčane podrške, nastaviti i ulaganje u sportsku infrastrukturu, koja je također potrebna kako bi se ostvarili dobri rezultati.

 

 

 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!