Neispunjeno

Razvoj prehrambeno-proizvodnih kapaciteta u Ugljeviku

Partije: SP RS | Oblasti: Ekonomija

Đokić je na predizbornom skupu SP u Ugljeviku rekao da ekonomski razvoj na ovom području znači dobro upravljanje svim raspoloživim resursima, te naveo primjer Rudnika i Termoelektrane. On je istakao da će posebnu pažnju u ovoj regiji posvetiti agrarnoj proizvodnji razvojem prehrambeno proizvodnih kapaciteta putem kojih će se u većem obimu moći prerađivati poljoprivredni proizvodi.

Izvor: socijalisti.ba

Tokom 2019. godine, u Opštini Ugljevik podijeljeno je preko 500.000 sadnica šljive, te su subvencionirane gradnje hladnjača. Direktne subvencije poljoprivrednim gazdinstvima ukinute su još 2016. godine, te se kroz opštinsku strategiju razvoja donesenu još 2017. godine predviđa podrška poljoprivrednim gazdinstvima kroz dofinansiranje infrastrukturi, te kapacitetima proizvodnje agrara.

U martu 2019. godine donesen je Pravilnik o uslovima i načinu ostvarivanja novčanih podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela za 2019. godinu.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić 31. 10. 2020. godine, uručio je 122 rješenja o podsticaju poljoprivrednim proizvođačima za nabavku mehanizacije za šta je iz opštinskog budžeta izdvojeno 220.000 KM.

Vlada RS tokom dosadašnjeg mandata nije ulagala u poljoprivredni proivodnju u Ugljeviku.

Nisu dostupne nove informacije iz kojih je vidljivo da je Vlada RS ulagala u poljoprivrednu proizvodnju u Ugljeviku.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!