Započeto

Razvoj prehrambeno-proizvodnih kapaciteta u Ugljeviku

Partije: SP RS | Oblasti: Ekonomija

Đokić je na predizbornom skupu SP u Ugljeviku rekao da ekonomski razvoj na ovom području znači dobro upravljanje svim raspoloživim resursima, te naveo primjer Rudnika i Termoelektrane.On je istakao da će posebnu pažnju u ovoj regiji posvetiti agrarnoj proizvodnji razvojem prehrambeno proizvodnih kapaciteta putem kojih će se u većem obimu moći prerađivati poljoprivredni proizvodi.

Obrazloženje

U prvih godinu dana rada Vlade RS vršene su određene aktivnosti na ispunjenju ovog obećanja.

Izvor: socijalisti.ba

Tokom 2019. godine, u Opštini Ugljevik podijeljeno je preko 500.000 sadnica šljive, te su subvencionirane gradnje hladnjača. Direktne subvencije poljoprivrednim gazdinstvima ukinute su još 2016. godine, te se kroz opštinsku strategiju razvoja donesenu još 2017. godine predviđa podrška poljoprivrednim gazdinstvima kroz dofinansiranje infrastrukturi, te kapacitetima proizvodnje agrara.

Prema službenim informacijama Opštine Ugljevik, do sada nije započet aktivniji rad na direktnom subvencioniranju poljoprivrednika, usljed pravnih problema nastalih konstruisanjem Pravilnika o za podsticaj privredi i poljoprivredi Opštine. Načelnik Opštine Ugljevik, Vasilije Perić, je u februaru 2019. godine izjavio za medije kako se aktivno radi na kreiranju novog Pravilnika, te da će biti predviđena značajna sredstva za podsticaje poljoprivrednicima.

Do momenta objavljivanja novog Pravilnika, te objavljivanja Poziva za podsticaje i efekata programa, Istinomjer će ovo obećanje ocijeniti kao započeto.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!