Ispunjeno manjim dijelom

Razvoj planinarenja

Opštine: Trebinje

Turistička ponuda zasada je uglavnom obuhvatala obilaske vjerskih objekata, kao i vinskih podruma, ali ona mora biti proširena: planinarenjem.

Obrazloženje

U toku mandata gradonačelnika Mirka Ćurića obećanje je ispunjeno u mjeri koja je zanemariva za njegove ciljeve.

Izvor: Platforma za lokalne izbore 2016. godine

Prema podacima kojima raspolaže Gradska Uprava Trebinja u toku 2019. i 2020. godine “više tura turista odabralo planinarenje kao novi vid mogućnosti”.

Ranije je planinarima u Trebinju je ustupljen objekat na Ublima, koja su oživljena različitim sadržajima. Grad Trebinje trenutno radi na renoviranju i adaptaciji Planinarskog doma.

U Trebinju aktivno djeluju planinarska društva ” Zelena brda” i ” Vučji zub” kao i hiking tim ” walk with me”, koji se pored ostalih aktivnosti bave i vođenjem turističkih grupa u obilaske obližnjih planina. U pitanju su planinarenje, hiking, biciklizam. Takođe, Grad trenutno radi na renoviranju i adaptaciji Planinarskog doma.

Izvor: Grad Trebinje

U prvoj godini mandata zabilježene su aktivnosti na ispunjavanju ovog obećanja. U drugoj godini mandata planinarska društva su aktivirana kao dio turističke ponude.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!