Započeto

Razvoj partnerskog odnosa sa SBK

Opštine: Travnik

Razvijat ćemo partnerski odnos sa Srednjobosanskim kantonom i realizirati zajednička ulaganja u obnovu i modernizaciju škola, te izgradnju sportskih igrališta i sportskih sala po mjesnim zajednicama.

Obrazloženje

Tokom prve dvije godine mandata načelnika općine Travnik zabilježene su aktivnosti na realizaciji ovog obećanja.

Izvor: Izborna platforma za prijevremene izbore za načelnika Općine Travnik

Krajem septembra 2022. godine otvoren je novoizgrađeni Srednjoškolski centar u Travniku. Izgradnju ove ustanove finansirali su Općina Travnik, Srednjobosanski kanton i Federacija BiH.

U izvještaju o radu načelnika Travnika za 2022. godinu navodi se da su za nesreće izazvane požarom na stambenim i poslovnim objektima dodjeljivane jednokratne materijalne pomoći za sanaciju u iznosu od 10-20% od procjenjene štete shodno Pravilniku za dodjelu jednokratne materijalne pomoći. Općina je u tom kontekstu dodijela 988,20 KM, dok je Vlade SBK učestvovala sa 500,00 KM.

Kako se navodi u izvještaju, za implementaciju projekta za nastavak izgradnje objekta PSKC Pirota (strop) i  NK Travnik (svlačionice) Ministarstvo obrazovanja SBK izdvojilo je 10.000 KM. Za implementaciju projekta rekonstrukcije lokalne ceste Ciglana – Nević Polje III faza Ministarstvo privrede SBK izdvojilo je 70.000 KM.

Projekat “Izrada projektne dokumentacije za restauraciju, konstruktivnu sanaciju i konsolidaciju ostataka Hasanpašića kule u Travniku“ aplicirana je prema Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK. Odobrena su sredstva u iznosu od 10.000 KM. 

U budžetu za 2023. godinu planirana je Izrada prostorno-planske i projektne dokumentacije finansirana sredstvima sredstva SBK).

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!