Ispunjeno manjim dijelom

Razvoj malih i srednih preduzeća u ruralnim područjima

Partije: DNS | Oblasti: Ekonomija

DNS kao parlamentarna stranka i stranka koja učestvuje u vlasti na svim nivoima energično će se zalagati za definisanje i ostvarivanje ciljeva u razvoju sela i poljoprivrede. To se, prije svega, odnosi na ostvarivanje razvoja malih i srednjih preduzeća.

Prema revizorskom izvještaju za ministarstvo industrije za 2016. godinu, sredstva namijenjena razvoju poslovnih zona, planirana u iznosu od 50.000 KM, izvršena su samo u iznosu od 6.000 KM, koji je preusmjeren na pokretanje stečaja u dva privredna društva. Izvještaj o izvršenju budžeta za 2017. godinu dostupan je za period do juna mjeseca i u njemu se navodi da je izvršeno 0 od planiranih 25.000 KM za ovu namjenu. U budžetima nisu zabilježene stavke za razvoj preduzeća iz oblasti prehrambene industrije.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!