Ispunjeno manjim dijelom

Razvoj lovnog turizma i ribolova

Partije: DNS | Oblasti: Ekonomija

Istovremeno, s obzirom na to da se veliki broj opština značajno razlikuju po stepenu razvijenosti, neophodno je utvrditi jedinstvenu prepoznatljivu lokalnu razvojnu politiku za sve opštine. Stoga je neophodno da lokalne zajednice analiziraju vlastite mogućnosti i prepoznaju vlastite resurse i komparativne prednosti i, u skladu sa tim, utvrde vlastitu strategiju razvoja seoskih područja u okviru jedinstvenog okvirnog programa za razvoj seoskih sredina.Posebna podrška trebala bi da uslijedi projektima koji predviđaju sljedeće:

– razvoj lovnog turizma i ribolova;

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavilo je 25.3.2015. poziv za javnu raspravu o utvrđenom Nacrtu ustanovljavanja lovišta po namjeni na području Republike Srpske. U aprilu 2015 najavljeno je da će po okončanju javne rasprave svi prijedlozi biti ugrađeni u konačni dokument. Vlada RS usvojila je Odluku o ustanovljavanju lovišta u Republici Srpskoj (Službeni glasnik RS, br. 89, 30.10.2015), nakon čega je resorno ministarstvo donijelo Rješenje o stavljanju van snage Rješenja o ustanovljavanju posebnih lovišta i Rješenje o stavljanju van snage rješenja o ustanovljenju otvorenih lovišta (Službeni glasnik RS, br. 93, 12.11.2015).

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!