Započeto

Razvoj industrijskih zona

Opštine: Gradačac

Dalje investicije u razvoj industrijskih zona.

Izvor: Izborni program GO SDP BiH Gradačac 2020/2024

Kako je putem zvanične stranice Grada Gradačac javnost obaviještena, polovinom februara 2023. godine Grad Gradačac je s firmom ŠIKE d.o.o. Gradačac zaključio ugovor o izvođenju radova koji se odnose na izgradnju saobraćajnice 6B i dio saobraćajnice 7A u industrijskoj zoni.

Izvor: Grad Gradačac

U budžetu Grada Gradačac za 2023. godinu za saobraćajnu infrastrukturu u industrijskoj zoni izdvojeno je 570.000 KM.

Vrijednost navedenog ugovora je 214.700 KM a dužina saobraćajnice 153,10 m.

Buduća saobraćajnica ima za cilj zaštitu od poplava na ovom dijelu industrijske zone. Ovakvim projektima želi se unaprijediti postojeća i izgraditi nova infrastruktura (ceste, vodovod, kanalizacija, el. energija, itd.) u okviru industrijskih zona u Gradačcu, kao preduslova za ekonomski rast i zapošljavanje na lokalnom nivou.

Grad Gradačac, 16.2.2023. 

Podsjećamo, u budžetu za 2021. godinu planirana sredstva za saobraćajnu infrastrukturu u industrijskoj zoni iznosila su 372.168 KM, dok u budžetu za 2022. godinu za navedenu namjenu nisu bila planirana sredstva.

 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!