Započeto

Razvoj fabrika u Urijama

Opštine: Prijedor

Gradska vlast na čelu sa DNS-om ovdje je uradila mnogo i želim da naglasim da je dalji cilj razvoj fabrika i stvaranje mogućnosti za zapošljavanje školovanih mladih ljudi.

Obrazloženje

U trećoj godini mandata gradonačelnika zabilježene su određene aktivnosti na ispunjavanju ovog obećanja.

Izvor: Predizborni skup u Urijama, Stranica Milenka Đakovića, 25.09.2016.

Tokom 2018. Godine u Prijedoru je najavljena gradnja tekstilnog pogona, pripremni radovi na izgradnji prve, od tri proizvodne hale, slovenačkog koncerna “Kolektor CCL”, u Industrijskoj zoni “Celpak”, te je također najavljen Pogon za proizvodnju metalnih sklopova „SB Laser“ .

Gradonačelnik Đaković je istakao na oktobarskoj Skupštini Grada Prijedora da je u hali “Kolektora” koja se nalazi u industroj zoni “Celpak” počeo probni rad.

U skorije vrijeme očekujemo i zvanično otvaranje proizvodnje u “Kolektoru”. Nedavno smo imali sastanak sa predstavnicima “Kalcedonije”. Oni su već počeli proizvodnju u objektu “Tropika ” u Brezičanima i tamo su instalirali mašine. Procjena je da će u tom objektu zaposliti oko 500 do 600 radnika.

Milenko Đaković, 03.10.2019.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!