U progresu

Rasvjeta u naselju Han Bila (pored stadiona FK Rudar)

Opštine: Travnik

Rasvjeta u naselju Han Bila (pored stadiona FK Rudar).

Obrazloženje

Tokom prve dvije godine mandata zabilježene su značajnije aktivnosti kada je u pitanju realizacija datog obećanja.

Izvor: Izborna platforma za prijevremene izbore za načelnika Općine Travnik

U budžetu za 2022. godinu za stavku “Izgradnja javne rasvjete Omladinski dom Pode – Stadion FK Rudar” planirano je 8.650 KM, a prema Izvještaju o izvršenju budžeta za period od 1.1. do 30.9.2022. godine ista su utrošena u planiranom iznosu, dok je u budžetu za 2021. godinu za rasvjetu pored stadiona FK Rudar bilo izdvojeno (i utrošeno) 2.100 KM.

Na zvaničnoj facebook stranici načelnika Općine Travnik Kenana Dautovića navodi se podatak da su u budžetu za 2023. godinu planirana sredstva za nove kapitalne projekte postavljanja infrastrukture javne rasvjete, a neki od značajnijih realizirat će se u naselju Han-Bila, što potvrđuje i provedeni postupak javnih nabavki na osnovu kojeg je odabran izvođač radova za realizaciju ove stavke u odnosnom naselju. Međutim u budžetu za 2023. godinu ne može se pronaći podatak da su planirana dodatna sredstva za stavku Rasvjeta u naselju Han Bila (pored stadiona FK Rudar), ali može se pronaći podatak da su planirana sredstva za javnu rasvjetu u MZ Han Bila u iznosu 940 KM.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!