U progresu

Rasvjeta u Kazićima i MZ Turbe

Opštine: Travnik

Rasvjeta u Kazićima i MZ Turbe.

Obrazloženje

Tokom prve dvije godine mandata zabilježene su značajnije aktivnosti kada je u pitanju realizacija datog obećanja.

Izvor: Izborna platforma za prijevremene izbore za načelnika Općine Travnik

Budžetu Opštine Travnik za 2022. godinu, planirano je izdvajanje značajnih sredstava za iluminiranje MZ Turbe, pa tako: 875 KM za rasvjeta u MZ Turbe (Kazići); 10.000 KM za rasvjetu u Obišenjeku; 11.600 KM za rasvjetu generalno na području MZ Turbe, te 8.100 KM za rasvjetu sportskog terena Varošluk MZ Turbe.

Kako se navodi u Izvještaju o izvršenju budžeta za prvih devet mjeseci 2022. godine, za javnu rasvjetu u Kazićima utrošena su sva planirana sredstva, za rasvjetu na sportskom terenu Varošluk utrošeno je 6.893 KM i za stavku Javna rasvjeta na području MZ Turbe 10.399 KM.

U Budžetu za 2023. godinu, za stavku Javna rasvjeta na području MZ Turbe predviđena su sredstva u iznosu od 1.235 KM, za stavku Rasvjeta sportski teren Varošluk MZ Turbe 1.205 KM.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!