Djelimično ispunjeno

Rast broja novozaposlenih u industriji

Partije: SDA | Oblasti: Ekonomija

Rast broja novozaposlenih u industriji;

Obrazloženje

Tokom mandata ovog saziva Vijeća ministara došlo je do blagog porasta uposlenih u oblastima vađenja ruda i kamena, prerađivačke industrije, te oblasti proizvodnje i snabdijevanja el. energijom.

Izvor: SDA "Agedna BiH 2026"

Prema podacima Agencije za statistiku BiH, tokom 2019. godine na kraju koje je i konstituisan ovaj saziv Vijeća ministara BiH, u oblastima vađenja ruda i kamena, prerađivačke industrije, te oblasti proizvodnje i snabdijevanja el. energijom ukupno je bilo uposleno 203.117 radnika, dok je prema posljednjim podacima ta brojka u maju 2022. godine iznosila 204.034 zaposlenih.

Ako se oblast prerađivačke industrije posmatra odvojeno došlo je do rasta sa 167.374 tokom 2019. godine na 170.915 uposlenih u ovoj grani u maju 2022. godine.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!