Ispunjeno manjim dijelom

Računovodstvene usluge

Opštine: Tuzla

Izdvojićemo sredstva da mi platimo računovodstvene usluge firmama koje se bave proizvodnjom.

Obrazloženje

U toku mandata 2016. - 2020. ciljevi datog obećanja djelimično su manjim dijelom u vidu sufinansiranja (između ostalog) računovodstvenih usluga za novoosnovane firme - bez obzira da li se bave proizvodnjom ili ne.

Izvor: Jasmin Imamović za Tuzlanski.ba

Projektom “Siguran start” (2017, 2018, 2019) podržano je osnivanje poslovnih subjekata te zapošljavanje dodatnih radnika, kroz subvenciju troškova.  

Ovim projektom je otvorena mogućnost novim poslovnim subjektima da ostvare pravo na sufinansiranje usluga: informatičke, pravne, marketing i prodaja, knjigovodstvene i finansijske usluge (troškovi za izradu računovodsvenih i dr. informatičkih programa potrebnih za poslovanje, troškovi za izradu neophodnih pravnih akata, uobičajni troškovi reklamiranja, troškovi vođenja knjigovodstva i finansija) u maksimalnom iznosu od 3.000,00 KM. 

Krajem 2017. godine u prostorijama Gradske uprave Tuzla otvoren je Ured za poduzetnike, s ciljem pružanja stručne podrške poduzetnicima u brojnim segmentima poslovanja. U ovom uredu odgovarajuću pravnu pomoć i druge savjete  mogu dobiti i poduzetnici i oni koji to namjeravaju postati. Pomoć se odnosi na postupke koji se vode u Gradskoj upravi Tuzla.

Ni jedan od ovih projekata nije bio namijenjen isključivo za proizvođačke djelatnosti.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!