Ispunjeno manjim dijelom

Put Stolac-Ljubinje-Trebinje

Partije: SP RS | Oblasti: Ekonomija

“Ne rukovodi me lični interes i želja mi je da pomognem ljudima. Želim da Ljubinje ima bolje snabdijevanje strujom, da se realizuje put Stolac-Ljubinje prema Trebinju i lično ću se pobrinuti se zamjenu azbestnih cijevi vodovoda od Dola do Ljubinja, što je posao vrijedan 2,2 miliona KM”, rekla je Klimenta.

Izvor: socijalisti.ba

Sanacija planiranih 7,5 kilometara puta Trebinje-Ljubinje, čija vrijednost iznosi 12 miliona KM, započela je u novembru 2019. godine.

„Osim rehabilitacije kolovoza, uradićemo kompletnu rehabilitaciju saobraćajne signalizacije, i vertikalnu i horizontalnu. Radićemo i zaštitne ograde u dužini od 10,5 kilometara i na taj način riješiti dugogodišnji problem ovog puta. Sloj asfalta će biti debljine pet centimetara, radi se najkvalitetnijim eruptivnim materijalom, takozvanim dijabasom“ – izjavio je Nenad Nešić, direktor JP „Putevi Republike Srpske“ za Nezavisne novine.

U julu 2020. godine, Nenad Nešić, vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća ”Putevi Republike Srpske” d.o.o. Banja Luka zajedno sa Đorđem Popovićem, ministrom saobraćaja i veza Republike Srpske i Mirkom Ćurićem, gradonačelnikom Trebinja obišao je gradilište rehabilitacije magistralnog puta M6, LJubinje-Trebinje. Radovi su se tada izvodili na dionici dugoj 59 kilometara, a kako je tada rečeno planirano je da radovi budu završeni do početka zimske sezone održavanja putne mreže Republike Srpske.

U augustu 2020. godine, na dionici od naselja Tvrdoš do naselja Galičići završeno je postavljanje drugog sloja asfalta na rehabilitaciji magistralnog puta Trebinje-Ljubinje kroz Popovo polje, dok se prvi sloj asfalta postavljao na ulazu u Ljubinje. Izvođač ovih radova je “Hercegovina putevi”. U istom periodu na dionici od Galičića do Koteza nije bilo izvođenja radova na postavljanju sloja asfalta, dok je na dionici od Koteza do ulaza u Ljubinje stavljen prvi sloj. Osim asfalta djelimično je završena i vertikalna i horizontalna signalizacija, te postavljene zaštitne ograde pored puta.

Iz JP “Putevi RS” tokom jula 2021. godine saopšteno je da bi rekonstrukcija dionice Ljubinje – Stolac trebala započeti nakon sprovođenja zakonskih procedura. Širina ove dionice biće 6,6 metara. 

Putevi su u planu poslovanja obezbijedili tri miliona maraka, što je otprilike dovoljno za pet i po kilometara ove putne komunikacije, s tim naredne godine, potrudićemo se da idemo dalje sa nastavkom ove rekonstrukcije.

Direktor JP “Putevi RS” Davor Kostrešević, 13.6.2021.

Iako ranije najavljeno, radovi na dionici Ljubinje – Stolac nisu započeti ni u 2022. godini. 

Treći po vrijednosti projekat JP “Puteva RS” je proširenje postojećeg puta od Ljubinja do Žegulje, u dužini od 8,4 kilometra za koje je predviđeno 3.500.000 KM. Iako je ranije bilo predviđeno da bude rehabilitovano svih 16 kilometara puta, sada je to smanjeno za oko 7,5 kilometara. Iz Puteva nisu objasnili zbog čega su to uradili, jer je cijeli put od Ljubinja do granice sa Federacijom BiH u izuzetno lošem stanju.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!