U progresu

Put do Mrakovice

Partije: SNSD | Oblasti: Ekonomija

“Radimo ovaj gore put do Mrakovice. Moramo ga uraditii. Znam da je bilo mučenja, čekanja…Taj put ćemo završiti. Milorad Dodik će iza sebe ostaviti taj put urađen

Obrazloženje

U prvih godinu dana rada Vlade RS provođene su značajne aktivnosti na ispunjenju ovog obećanja.

Izvor: Gornji Podgradci, 17.09.2018.

Na predizbornom skupu u Gornjm Podgradcima, Milorad Dodik je ispred SNSD-a izjavio: “Radimo ovaj gore put do Mrakovice. Moramo ga uraditii. Znam da je bilo mučenja, čekanja…Taj put ćemo završiti. Milorad Dodik će iza sebe ostaviti taj put urađen“. 

Milorad Dodik je zatim, dva dana kasnije, izjavio je da će za deset dana biti raspisan tender za izgradnju puta od Moštanice do Mrakovice, čija je vrijednost oko 12 miliona KM. U toku su radovi koji će povezati Mrakovicu i Podgradac, do sada je izgrađeno oko 14 km dionice puta a njegova gradnja će doprinijeti razvoju Nacionalnog Parka Kozara. Očekuje se da radovi dionice od 20km budu završeni do kraja tekuće godine. Istinomjer saznaje da je ukupna cijena ove investicije 35,4 miliona KM.

Asfaltiranje puta Mrakovica – Podgradci je u toku od oktobra 2019. godine, te se očekuje i sanacija klizišta koja se nalazi na trasi puta, oko kojeg se planira napraviti zaobilaznica u cilju poboljšanja sigurnosti i funkcionalnosti puta.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!