Započeto

Pružanje pomoći u borbi protiv pandemije COVID-19

Opštine: Travnik

Nastavit ćemo pružati svaku vrstu pomoći u borbi protiv pandemije COVID-19 u okviru nadležnosti općine Travnik.

Obrazloženje

Tokom prve dvije godine mandata zabilježene su određene aktivnosti na realizaciji datog obećanja.

Izvor: Izborna platforma za prijevremene izbore za načelnika Općine Travnik

Načelnik Kenan Dautović, 10.10.2021. godine, održao je sastanak sa turističkim radnicima, na kojem se razgovaralo o trenutnim problemima u oblasti turizma u SBK, posebno nakon pandemije koronavirusa koja je najviše pogodila sektor ugostiteljstva i turizma, ali i o perspektivi turističke privrede u narednom periodu.

U Prijedlogu budžeta za 2021. godinu, planiran je Poticaj turističkoj infrastrukturi (Covid 19) u iznosu od 125000 KM, dok u Budžetu Općine Travnik za 2022. godinu nije predviđen novac za tu namjenu. 

Načelnik Dautović polovinom marta 2022. godine održao je i sastanak sa direktorom Regionalnog odbora “Merhameta” Travnik Omerdić Merzukom, sa kojim je razgovarao o ponovnom pokretanju projekta „Čistoća i zdravlje“, koji je pokrenut 2019. godine, ali je zbog pandemije bio obustavljen.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!