U progresu

Provođenje kampanja promocije biciklizma

Opštine: Travnik

Realiziranje širokog spektra aktivnosti iz oblasti ekološke sigurnosti kao što su: -Provoditi snažne kampanje promocije biciklizma kao aktivnosti korisne za ljudsko zdravlje i očuvanje okoliša.

Obrazloženje

Tokom prve dvije godine mandata načelnika Travnika zabilježena je promocija biciklizma.

Izvor: Izborna platforma za prijevremene izbore za načelnika Općine Travnik

U okviru projekta „Staza stare pruge“ na području općine Travnik tokom 2021. godine izgrađena su tri kilometra biciklističkih staza.

Izvor: Travnički.info

U martu 2022. godine predstavljeni su rezultati projekta „Staza stare pruge“ koji se provodio u okviru projekta EU4Business, a u kojem je učestvovala i Općina Travnik.

Projekat „Staza stare pruge“ za cilj je imao uspostavu biciklističke staze trasom stare željezničke uskotračne pruge od Lašve do Jajcaje. Na području općine Travnik izgrađena je dionica duga 3 kilometra. čime je ukupna dužina biciklističkih staza u općini Travnik povećana na 5,5 km.

Ukupna vrijednost ovog projekta iznosila je 35.801,98 KM, dok je udio Općine Travnik u finansiranju iznosio 17.441,99 KM

Biciklizam je promovisan i povodom obilježavanja Dana općine Travnik 27.3.2022. godine kada je održana biciklistička utrka za djecu pod nazivom „Bickliraj uz Frosch“.  


Općina Travnik podržala je manifestaciju Vlašić Outdoor u organizaciji Udruge EKO Galica, Biciklističkog kluba Napredak u Travniku i Planinarskog društva Paklarske Stijene.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!