Započeto

Provođenje društvenih istraživanja na području općine Travnik

Opštine: Travnik

Imajući u vidu lošu socijalnu sliku bh. društva uopće, u saradnji sa akademskom zajednicom provodit ćemo društvena istraživanja na području općine Travnik s ciljem uočavanja negativnih trendova i traženja naučno zasnovanih rješenja iz pojedinih oblasti.

Obrazloženje

Tokom prve dvije godine mandata zabilježene su određene aktivnosti u cilju ispunjenja datog obećanja.

Izvor: Izborna platforma za prijevremene izbore za načelnika Općine Travnik

Općina Travnik implementira metodologiju socijalnog mapiranja u općini Travnik, razvijenu od strane GIZ-a (Njemačko društvo za međunarodnu saradnju). Više o ovom programu možete pročitati OVDJE.

Nakon sastanka načelnika Dautovića sa Eminom Bajrićem, predsjednikom TUMED-a (Udruženje alumnija Republike Turske) 10.1.2023. godine, dogovoreno je da će u fokusu buduće saradnje biti neformalna edukacija u IT sektoru, mapiranje turističkih potencijala Općine prema turistima iz Turske, kao i međusobna saradnja i zajedničko kreiranje projekata prema institucijama Turske. 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!