Započeto

Provođenje borbe protiv svih oblika ovisnosti

Opštine: Travnik

Kontinuirano provoditi borbu protiv svih oblika ovisnosti.

Obrazloženje

Tokom prve dvije godine mandata zabilježene su određene aktivnosti na realizaciji datog obećanja.

Izvor: Izborna platforma za prijevremene izbore za načelnika Općine Travnik

Kako je putem zvanične stranice Općine Travnik javnost obaviještena, Multidisciplinarni tim za zaštitu prava djece u kontaktu sa zakonom, formiran od strane načelnika Općine Travnik Kenana Dautovića, u prostorijama Centra za edukaciju mladih 23.8.2022. godine održao je radni sastanak sa predstavnicima KJU Porodično savjetovalište Sarajevo.

Tim povodom je rečeno da su na sastanku razmijenjena iskustva i dobre prakse iz oblasti zaštite prava djece i mladih, a Multidisciplinarni Tim i KJU Porodično savjetovalište Sarajevo su dogovorili zajedničku saradnju na realizaciji programa osnaživanja prosvjetnih radnika iz obrazovnih ustanova, sve u cilju unapređenju sistema zaštite prava djece i mladih općine Travnik.

Na svojoj zvaničnoj Facebook stranici, 27.3.2023. godine, načelnik Općine Travnik Kenan Dautović obavijestio je javnost da je, kako je naveo, imao priliku da se druži sa 50 mladih osoba iz Estonije, Poljske, Slovenije, Srbije, Švedske i Bosne i Hercegovine, a sve u sklopu aktivnosti međunarodne razmjene mladih “Mountain Spring Vibes”.   

Načelnik je tim povodom podsjetio da navedenu aktivnost provodi Centar za edukaciju mladih, a s ciljem promocije zdravog života i prevencije konzumiranja alkohola i drugih štetnih materija među mladima.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!