Nije započeto

Provođenje adekvatnih mjera zaštite, spašavanja i upravljanja otpadom

Partije: NiP | Oblasti: Ekonomija

Provođenje adekvatnih mjera zaštite, spašavanja i upravljanja otpadom (integralni sistem upravljanja) na osnovama cirkularne ekonomije, u kojoj se otpad tretira kao ulazna sirovina za stvaranje nove vrijednosti

Izvor: Izborni program Narod i pravda

Federalna ministrica okoliša i turizma Nasiha Pozder, održala je 24.5.2023. godine sastanak sa rezidentnom predstavnicom Razvojnog programa Ujedinjenih naroda u BiH Stelijanom Nedera u okviru koga je, između ostalog, iskazana spremnost za intenziviranjem saradnje u okviru ispunjavanja obaveza Zelene agende za Zapadni Balkan, koja uključuje obaveze na polju dekarbonizacije, smanjenja zagađenja, očuvanja biodiverziteta, posebno kroz povećanje veličine zaštićenih područja i implementacije Mape puta cirkularne ekonomije.

Kako je navedeno u odgovoru koji je Istinomjer dobio od Ministarstva okoliša i turizma FBiH, jedan od glavnih strateških ciljeva Federacije BiH koji se odnosi na sektor upravljanja otpadom je integralni sistem upravljanja otpadom i sistem cirkularne (kružne) ekonomije. 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!