Nije započeto

Provjera diploma zaposlenih u javnim institucijama

Partije: DEMOS | Oblasti: Obrazovanje

Tokom gostovanja u emisiji “Oči u oči”, generalni sekretar DEMOS-a Boran Bosančić izjavio je da će vladajuća koalicija u Republici Srpskoj vršiti provjeru diploma svih zaposlenih u javnim institucijama i javnom sektoru.

“Zašto da u sljedećem mandatu ne izvršimo provjeru svih diploma zaposlenih u javnim institucijama, javnom sektoru? Postala je javna tajna da ljudi olako dobijaju diplome, da te iste diplome valorizuju, dobijaju poslove u državnim institucijama…”

Izvor: Boran Bosančić, 21.9.2022.

Tokom prve godine mandata Vlade RS nisu zabilježene značajnije aktivnosti u cilju realizacije obećanja koje se odnosilo na “provjeru svih diploma zaposlenih u javnim institucijama i javnom sektoru”.

Napomena (14.12.2023. godine): Obećanje je prvobitno objavljeno pod naslovom “Provjera diploma u javnim institucijama”, a tekst obećanja je glasio da će “vladajuća koalicija u Republici Srpskoj vršiti provjeru izdatih diploma u javnim obrazovnim institucijama”. Naknadno je utvrđeno da je došlo do greške, te je tekst obećanja, kao i naslov, ispravljen kako bi bio u skladu sa izjavom koja se nalazi u tekstu obećanja. Također, ocjena je promjenjena iz Započeto u Nije započeto.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!