Započeto

Proširiti mrežu direktnih letova

Partije: NiP | Oblasti: Ekonomija

Poboljšanjem infrastrukture i koordiniranim naporima turističkih zajednica, resornih ministarstava i aerodromskih uprava, nastojat ćemo proširiti mrežu direktnih letova i obezbijediti što veći broj pogodnih konekcija kroz spojne aerodrome ka što većem broju međunarodnih destinacija.

Obrazloženje

Tokom prve godine mandata 2022-2026 Vlade FBiH zabilježene su određene aktivnosti na realizaciji datog obećanja.

Izvor: Izborni program Narod i pravda

Vlada Federacije BiH donijela je 30.11.2023. godine dvije odluke o usvajanju programa utroška sredstava kojim se međunarodnim aerodromima u Sarajevu, Mostaru i Tuzli dodjeljuje ukupno 3,6 miliona KM za unapređenje avioprometa.

Na prijedlog Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, Vlada Federacije BiH je 13.3.2024. godine donijela odluke o usvajanju programa utroška sredstava kojim se aerodromima u Sarajevu, Mostaru i Tuzli, te Bihaću, iz Federalnog budžeta za 2024. godinu dodjeljuje ukupno 24,3 miliona KM za unapređenje avioprometa u Federaciji BiH. 

Jednom odlukom predviđeno je 7.000.000 KM za troškove tekućega poslovanja i subvencioniranje postojećih i otvaranje novih aviolinija (3.000.000 KM Sarajevo i po 2.000.000 KM Tuzla i Mostar).

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!