Nije započeto

Proširiti mrežu direktnih letova

Partije: NiP | Oblasti: Ekonomija

Poboljšanjem infrastrukture i koordiniranim naporima turističkih zajednica, resornih ministarstava i aerodromskih uprava, nastojat ćemo proširiti mrežu direktnih letova i obezbijediti što veći broj pogodnih konekcija kroz spojne aerodrome ka što većem broju međunarodnih destinacija.

Izvor: Izborni program Narod i pravda

Međunarodni aerodrom Sarajevo obavijestio je javnost 18.5.2023. godine da nacionalni avioprevoznik “Air Montenegro” otvara direktnu avioliniju između Podgorice i Sarajeva. Letovi će se realizovati od 19. juna do 18. septembra, jednom nedjeljno.

Kako je saopćeno iz ovog javnog preduzeća, razlog za otvaranje ove linije ogleda se dodatnom interesovanju turista sa tržišta Federacije BiH za predstojeću glavnu turističku sezonu, kao i interese crnogorske turističke privrede,  biznis zajednice Crne Gore i BiH, ali i građana Crne Gore.

Krajem jula 2023. godine, kompanija TAV Airports najavila je pokretanje nove rute od Međunarodnog aerodroma Skoplje do Međunarodnog aerodroma Sarajevo, kojom će od početka oktobra upravljati grčka aviokompanija AEGEAN.

S obzirom na to da Vlada FBiH tokom prvih 100 dana mandata nije direktno uticala na uspostavljanje novih direktnih letova, obećanje je ocijenjeno kao nezapočeto. 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!