U progresu

Proširenje kapaciteta u obdaništu

Opštine: Gradačac

Novi kapaciteti u obdaništu.

Izvor: Izborni program GO SDP BiH Gradačac 2020/2024

Krajem oktobra 2022. godine iz Gradske uprave Gradačca javnosti je saopćeno da su svečano otvorene nove prostorije u obdaništu “Kolibri” u ovom gradu.

Foto: Grad Gradačac
Foto: Grad Gradačac

Iz gradačačke gradske uprave saopćili su da se radi o projektu proširenja kapaciteta predškolske ustanove u sklopu kojeg su izgrađene tri radne sobe, mokri čvorovi i hol, a čija je ukupna vrijednost iznosila 220.000 KM.

U budžetu za 2021. godinu za JU Dječje obdanište “Kolibri” izdvojena su sredstva u iznosu od 459.935 KM, no više informacija o drugim aktivnostima tokom prve godine mandata nije bilo moguće pronaći, dok je budžetom za 2022. godinu planirano 535.805 KM.

Gradonačelnik Gradačca Edis Dervišagić istakao je prilikom svečanog otvorenja da će “gradska uprava nastaviti s podrškom rada ove ustanove”.

Ove godine iz budžeta za funkcioniranje i rad ove ustanove izdvojeno je oko 535.000 KM. 

Ovom prilikom se zahvaljujem i Vladi TK na izdvojenim finansijskim sredstvima za ovaj projekat, koja su bitno doprinijela da se ovaj projekat završi.

Edis Dervišagić, 21.10.2022.

U Budžetu Grada Gradačac za 2023. godinu za JU Dječje obdanište “Kolibri” izdvojeno je 656.000 KM. 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!