Neispunjeno

Promjena neuspješnih kadrova

Partije: SP RS | Oblasti: Državno uređenje

Ako dobijemo podršku građana i budemo učestvovali u vlasti nastojaćemo da mijenjamo kadrove na rukovodnim mjestima koji se nisu pokazali uspješnim i na njihova mjesta imenujemo mlade, energične i školovane ljude kojim mogu uspješno da odgovore zadatku.

Izvor: socijalisti.ba

Narodna skupština Republike Srpske je na prijedlog Vlade RS-a 22.02.2022. godine razriješila Rada Rastoku dužnosti direktora Agencije za bankarstvo Republike. Glavni razlog razriješenja je što Rastoka Vladu Republike Srpske nije obavijestio o sporu koji je UniCredit banka izgubila od kompanije Bitminer Factory iz Gradiške. Slučaj je završio na Okružnom privrednom sudu u Banjaluci, koji je odlučio da UniCredit banka kompaniji “Bitminer Factory” treba da plati 256 miliona KM na ime odštete i izgubljene dobiti.

Na prijedlog Vlade RS-a Narodna skupština RS je 11. maja 2022. godine smijenila Slavena Dujakovića sa funkcije direktora Agencije za osiguranje RS. Vlada je kao obrazloženje navela da je Dujaković istovremeno na funkciji u političkoj stranci, što je on demantovao i tvrdio da je njegovo razrješenje posljedica političkog obračuna SNSD-a sa DNS-om. 

Okružni sud Banjaluka u upravnom sporu koji je pokrenuo Dujaković u junu 2021. godine, poništio je odluku Narodne skupštine Republike Srpske kojom je smijenjen Dujaković sa funkcije direktora ovog javnog preduzeća. Međutim, na prijedlog Vlade RS-a Narodna skupština 22.02.2022. drugi put je razriješila Slavena Dujakovića dužnosti direktora Agencije za osiguranje Republike Srpske i na njegovo mjesto, kao vršioca dužnosti, imenovala Draženku Janjanin.

Nadzorni odbor Autoputeva Republike Srpske smijenio je u junu 2022. godine direktora ovog javnog preduzeća Dušana Topića, a za novog direktora imenovan je Slobodan Stanarević. 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!