Projekti za stara i iznemogla lica

Opština:

Nastavit ćemo i kontinuiranu saradnju sa javnim ustanovama iz oblasti zdravstva i socijalne zaštite, organizacijama i fondacijama, te udruženjima građana/nevladinim sektorom u provođenju projekata prema starim i iznemoglim licima (…).

Izvor: Intervju, Radio Sarajevo, 29.09.2016.

Kratko obrazloženje

U prve tri godine mandata bilo je značajnijih aktivnosti na ispunjenju ovog obećanja.

Dugo obrazloženje

Prema Izvještaju o izvršenju Budžeta općine Novo Sarajevo za 2017. godinu, na socijalne programe, među kojima su grant sredstva za djecu sa poteškoćama u razvoju, grantovi penzionerima, grant za ostala socijalna davanja, te grant za zdravstveno osiguranje za lica u stanju socijalne potrebe, te Grant za Centar Vladimir Nazor potrošeno je 484.261 KM. Ovi izdaci su u Budžetu 2018. godine iznosili 542.258 KM, a prema posljednjem rebalansu budžeta Općine za 2019. godinu, ova sredstva su planirana u iznosu od 718.000 KM. U Nacrtu Budžeta Opštine za 2020. godinu, ova sredstva su planirana u iznosu od 413.000 KM.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Upload limit: 1Mb

  • Poništi