Djelimično ispunjeno

Projekti za nacionalne manjine

Opštine: Novo Sarajevo

Nastavit ćemo i kontinuiranu saradnju sa javnim ustanovama iz oblasti zdravstva i socijalne zaštite, organizacijama i fondacijama, te udruženjima građana/nevladinim sektorom u provođenju projekata prema (…) nacionalnim manjinama.

Obrazloženje

U toku mandata 2016 - 2020 ciljevi datog obećanja su djelimično ostvareni.

Izvor: Intervju, Radio Sarajevo, 29.09.2016.

Tokom ovog mandatnog perioda nije bilo nikakvih aktivnosti u cilju ispunjenja ovog obećanja, niti je bilo kakve informacije moguće pronaći na web stranici Općine Novo Sarajevo.

Iz Općine Novo Sarajevo istakli su sljedeće:

Općina Novo Sarajevo putem Službe za socijalna pitanja, zdravstvo, izbjeglice i raseljena lica kontinuirano sarađuje sa ustanovama iz oblasti zdravstva i socijalne zaštite (KJU Centar za socijalni rad – Služba socijalne zaštite Novo Sarajevo), organizacijama i fondacijama, te udruženjima građana/nevladinim sektorom u provođenju projekata prema nacionalnim manjinama. Svake Budžetske godine planiraju se značajna sredstva za ostvarivanje prava nacionalnih manjina kroz Grant sredstva za realizaciju projekata udruženja nacionalnih manjina a koji se realiziraju isključivo putem Javnog poziva, na koji se aplicira projektnim prijedlogom u skladu sa LOD metodologijom.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!