Neispunjeno

Projekti u infrastrukturi

Partije: HDZ BiH | Oblasti: Ekonomija

HDZ BiH i njegovi kandidati koji budu izabrani da sudjeluju u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti na svim razinama, zalagati će se za izradu konkretnih projekata koji mogu biti zanimljivi stranim ali i domaćim investitorima, nuditi te projekte i lobirati za njih. Smatramo kako su posebno značajni: (…) izgradnja infrastrukture (…).

Obrazloženje

U prve tri godine aktuelnog mandata, aktivnosti Vlade FBiH na ispunjavanju ovog obećanja su započete, ali nisu nastavljene.

Prostorni plan područja posebnih obilježja od značaja za Federaciju BiH  “Autocesta na koridoru Vc”, sa amandmanima Vlade FBiH, usvojen je u Parlamentu FBiH u februaru 2017. godine, a objavljen je u Službenim novinama Federacije BiH broj 100/17 od 25.12.2017.

U Izvještaju o realizaciji projekta izgradnje autocesta u FBiH do kraja 2015. godine, navedeno je da je ukupno izgrađeno i pušteno u promet 92 km autoceste (dionice Kakanj – Zenica jug; Sarajevo sjever – Sarajevo zapad; Sarajevo zapad – Tarčin; Zvirovići – Bijača (od petlje Međugorje do graničnog prijelaza Bijača)). U Izvještaju o realizaciji projekta izgradnje autocesta u FBiH do aprila 2017. godine, navedeni su isti rezultati.

Do februara 2018. godine, u toku su bili radovi na dvije dionice autoputa, ali nijedna nije završena i puštena u promet do isteka treće godine aktuelnog mandata.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!