Neispunjeno

Projekti u infrastrukturi

Partije: HDZ BiH | Oblasti: Ekonomija

HDZ BiH i njegovi kandidati koji budu izabrani da sudjeluju u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti na svim razinama, zalagati će se za izradu konkretnih projekata koji mogu biti zanimljivi stranim ali i domaćim investitorima, nuditi te projekte i lobirati za njih. Smatramo kako su posebno značajni: (…) izgradnja infrastrukture (…).

Prostorni plan područja posebnih obilježja od značaja za Federaciju BiH  “Autocesta na koridoru Vc”, sa amandmanima Vlade FBiH, usvojen je u Parlamentu FBiH u februaru 2017. godine, a objavljen je u Službenim novinama Federacije BiH broj 100/17 od 25.12.2017.

U Izvještaju o realizaciji projekta izgradnje autocesta u FBiH do kraja 2015. godine, navedeno je da je ukupno izgrađeno i pušteno u promet 92 km autoceste (dionice Kakanj – Zenica jug; Sarajevo sjever – Sarajevo zapad; Sarajevo zapad – Tarčin; Zvirovići – Bijača (od petlje Međugorje do graničnog prijelaza Bijača)). U Izvještaju o realizaciji projekta izgradnje autocesta u FBiH do aprila 2017. godine, navedeni su isti rezultati.

Do februara 2018. godine, u toku su bili radovi na dvije dionice autoputa, ali nijedna nije završena i puštena u promet do isteka treće godine aktuelnog mandata.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!