Ispunjeno manjim dijelom

Projekat otopljavanja škola

Opštine: Stari Grad Sarajevo

Projekat otopljavanja škola i obdaništa za sve škole

Obrazloženje

Općina Stari Grad Sarajevo ima 8 škola i 4 vrtića.

Objekti Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece ”Mjedenica” su utopljeni 2013. godine čime je okončan projekat energetske efikasnosti u ovoj odgojno-obrazovnoj ustanovi. U sklopu ovog projekta ugrađena je termoizolaciona fasada i zamijenjena je vanjska i unutrašnja stolarija na domu i školi Zavoda “Mjedenica”, saniran je krov i okrečene su prostorije. Uspješno je provedena i akcija čišćenja oko Zavoda. Projekat je finansirala Evropska komanda američkih snaga (US EUCOM), preko svog Ureda za saradnju u oblasti odbrane pri ambasadi SAD-a u BiH, sa iznosom od 500.000 dolara.

Općina je tokom 2015. godine finansirala nastavak radova na aneksu zgrade OŠ ”Vrhbosna”. Ove godine Općina je izdvojila 35.000 KM za postavljanje fasade i izgradnju protupožarnih izlaza na oba sprata Lamele II objekta OŠ ”Vrhbosna”. Vrijednost investicije: oko 35.000 KM.

Postavljanjem nove fasade i stolarije na Dječjem vrtiću “Biseri” tokom 2012. godine okončan je projekat utopljavanja tog objekta.

Svi stari drveni prozori sa ovog objekta su uklonjeni i postavljeni su novi, plastični. Fasada je postavljena na cijelom objektu. Zamjena stolarije i postavljanje nove fasade na Dječjem vrtiću “Biseri” provedeno je u sklopu projekta utopljavanja ovog objekta. S novim prozorima i fasadom bit će smanjena potrošnja energije za grijanje.

Projekat utopljavanja Dječjeg vrtića “Biseri” koštao je 80.000 KM i zajedno su ga finansirali Ministarstvo prostornog uređenja FBiH s 50.000 i Općina Stari Grad s 30.000 KM.

Izvor: Program Saveza za bolju budućnost - Općina Stari Grad Sarajevo

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!