Započeto

Programi podrške razvoju kulturnih sadržaja prilagođenih mladima

Partije: NiP | Oblasti: Obrazovanje

Sport, kultura i slobodno vrijeme – zalažemo se za programe podrške razvoju kulturnih sadržaja prilagođenih mladima.

Obrazloženje

Tokom prve godine mandata 2022-2026, Vlada FBiH provodila je određene aktivnosti na realizaciji datog obećanja.

Izvor: Izborni program Narod i pravda

Federalno ministarstvo kulture i sporta, u sklopu Programa obilježavanja Dana evropskog nasljeđa 2023. godine, organiziralo je Program “Mladi i nasljeđe”, u sklopu kojeg je objavljen Javni poziv za prijavu kulturno – umjetničkih radova učenika/ca sa područja FBiH. U sklopu završne konferencije programa Dana evrospkog nasljeđa, koja je održana u Mostaru 12.12.2023. godine, upriličena je i dodjela zahvalnica nastavnicima i školama, sudionicima natječaja “Mladi i naslijeđe” te diploma učenicima pobjedničkih radova Programa.

Prema Publikaciji: “2023. godina – Federalno ministarstvo kulture i sporta s ministricom Sanjom Vlaisavljević”, objavljenoj 18.1.2024. godine, podržana su 63 projekta za istraživanje, formiranje, promoviranje i realizacije politika prema mladima u Federaciji BiH te je nastavljena suradnja s Vijećem mladih FBiH. S ovom organizacijom FMKS potpisalo je ugovor o sufinanciranju njihovog rada u iznosu od 30.000 KM

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!