Djelimično ispunjeno

Programi iz oblasti zdravstvene zaštite

Opštine: Centar Sarajevo

Izrada, praćenje i evaluacija programa mjera zdravstvene zaštite stanovništva i preventivno-promotivnih programa na području Općine Centar Sarajevo.

Obrazloženje

Općina Centar realizovala je projekte, sekcije i predavanja u cilju promocije zdravlja i zdravog načina života.

Izvor: Projekti i programski ciljevi Nedžada Ajnadžića

Općina Centar realizovala je projekte, sekcije i predavanja u cilju promocije zdravlja i zdravog načina života. Samo neki od realizovanih u protekle tri godine su:

Organizovanje nove sekcije u Centru za zdravo starenje na kojoj se izvode vježbe kineziterapije, akcije besplatnog mjerenja šećera u krvi i krvnog tlaka, Otvaranje prvog street workout parka u Centru u septembru 2019. godine, realizacija projekta „Fitness ljeto“edukacije o značaju vakcinacije, edukacije o usvajanju navika zdrave ishrane i redovne higijene kod mladih, projekt ”Preuzmimo kontrolu nad dijabetesom” u pet ambulanti u Centru, otvaranje pokretnog medicinskog punkta hitne pomoći u Mis Irbinoj ulici, ali i brojne druge aktivnosti.

Općina Centar izdvajala je i sredstva za nabavku opreme u zdravstvenim ustanovama na svom području, poput nabavke stomatološke opreme za potrebe ambulante porodične medicine Breka, ali i kontinuiranih budžetskih izdvajanja.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!