Ispunjeno manjim dijelom

Produžetak južne saobraćajnice ka Slavinovićima

Opštine: Tuzla

Moramo dovršiti (…) produžetak južne saobraćajnice ka Slavinovićima

Obrazloženje

U toku mandata 2016 - 2020 ciljevi datog obećanja su u mjeri koja je zanemariva za njegove ciljeve.

Izvor: Jasmin Imamović za depo.ba

Na kolegiju gradonačelnika Tuzle održanom u februaru 2019. godine predstavljena je Odluka o pristupanju izradi zoning plana južne gradske zaobilaznice.

Južna gradska obilaznica po svom značaju u tehničkom smislu predstavlja će magistralnu saobraćajnicu, odnosno biće od federalnog značaja. Do njene konačne realizacije, osim Grada treba da se uključe i drugi nivoi, tako da u ovom trenutku ne možemo govoriti o dinamici realizacije, ali svakako je značajan prvi korak koji Grad Tuzla čini da se izradi detaljna urbanistička dokumentacija.

Frano Ilić, Služba za prostorno uređenje Grada Tuzla, 14. februar 2019. 

Ista je usvojena Na tridesetoj redovnoj sjednici Gradskog vijeća Tuzla, održanoj 27. februara 2019. godine.

Gradsko vijeće Tuzla traži da se periodično izvještava o dinamici realizacije ovog planskog dokumenta, orjentacionim sredstvima potebnim za relizaciju Plana, izvorima iz kojih bi se mogla dobiti potrebna sredstva, što će umnogome doprinjeti uozbiljenju svih na koje se odnosi izgradnja južne gradske obilaznice.

Zaključak Gradskog vijeća Tuzla, 27. februar 2020.

U Odluci donesenoj 27. februara 2019. godine, rok za izradu Zoning plana je 12 mjeseci od stupanja na snagu Odluke.  Nosilac pripreme za izradu Zoning plana je Služba za prostorno uređenje i zaštitu okoline Grada Tuzla, dok je nosilac izrade Upravna organizacija Zavod za urbanizam Grada Tuzla.

Na 34. sjednici Gradskog vijeća Tuzla 27. juna 2019. godine Služba za prostorno uređenje i zaštitu okoline dostavila je obavijest o razlozima prolongiranja roka za izradu nacrta Zoning plana Južne gradske obilaznice, bez dostavljanja novog roka.

 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!