Nije započeto

Prodaja zgrada na Buk Bijeloj u Općini Foča

Partije: SNSD | Oblasti: Ekonomija

Na predizbornom skupu u Foči, održanom 5.9.2022. godine, lider SNSD-a najavio je prodaju zgrada na Buk Bijeloj s ciljem jačanja turizma:

“Vidimo sam danas ovdje na Buk Bijeloj posebno izgrađene zgrade. Za četiri godine kad to bude završeno, te zgrade biće prodane lokalnoj upravi na korištenje, a to je preko 400 ležaja koje su gotovo hotelskog karaktera. To će omogućiti pojačanje turizma i pojačanje ponude odavde”.

Izvor: Milorad Dodik, predizborna tribina Foča, 5.9.2022.

Tokom decembra 2022. godine odvijali su se završni pripremni radovi na gradilištu HE “Buk Bijela”. Pripremni radovi, između ostalog, podrazumijevaju i izgradnju gradilišnog naselja, upravne zgrade i prateće infrastrukture. 

Kako je u decembru pisao portal Capital, pripremni radovi na lijevoj obali Drine počeli su 2021. godine i trebali bi biti završeni u junu 2023. godine. U okviru pomenutog naselja, pored objekata sa sobama i apartmanima za 400 radnika koji će biti angažovani na izgradnji HE “Buk Bijela”, predviđena je izgradnja i restorana, ambulante, vešernice i sportskog igrališta. Pored naselja, grade se i pristupni putevi i vodovodni sistem. 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!