Preventivni pregledi

Opština:

Zdravstvena zaštita – Obezbjediti preventivne preglede pacijenata.

Izvor: Program "Banja Luka 2025”

Kratko obrazloženje

Tokom mandata gradonačelnika Banja Luke, Igora Radojičića zabilježene su aktivnosti vezane za realizaciju ovog obećanja.

Dugo obrazloženje

Akcija preventivnih zdravstvenih pregleda stanovništva Banje Luke pod nazivom „Za tvoje dobro” započela je 06. oktobra ove godine u porodičnoj ambulanti u Motikama.

Riječ je o najvećoj akciji koju smo pokrenuli od početka mandata, jer se tiče praktično svih građana Banje Luke. Znači, ovim preventivnim pregledima želimo na vrijeme da otkrijemo rizike i bolesti na neka od tipičnih oboljenja koja su trenutno najraširenija, a to su kardiovaskularna i pojednina maligna oboljenja.

Igor Radojičić, 06.10.2019.

Ovi besplatni preventivni pregledi obuhvatiće stanovništvo starosne dobi od 18 do 70 godina i cilj im je, kako je saopćeno “bolje zdravstveno stanje stanovništva”. Inicijator akcije je Grad Banja Luka, koji snosi i troškove pregleda, a provodi je Dom zdravlja Banja Luka.

Inače, u nadležnosti Doma zdravlja, svake godine ova Ustanova provodi redovne sistematske preglede. U skladu sa Stručnim uputstvom za provođenje Programa prevencije i kontrole nezaraznih bolesti u RS, Dom zdravlja u Banjoj Luci provodi preventivne mjere po starosnim grupama i izvještava Grad kao osnivača.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Upload limit: 1Mb

  • Poništi