Započeto

Preventivni pregledi

Opštine: Banja Luka

Zdravstvena zaštita – Obezbjediti preventivne preglede pacijenata.

Obrazloženje

Tokom mandata gradonačelnika Banja Luke, Igora Radojičića zabilježene su aktivnosti vezane za realizaciju ovog obećanja.

Izvor: Program "Banja Luka 2025”

Akcija preventivnih zdravstvenih pregleda stanovništva Banje Luke pod nazivom „Za tvoje dobro” započela je 06. oktobra ove godine u porodičnoj ambulanti u Motikama.

Riječ je o najvećoj akciji koju smo pokrenuli od početka mandata, jer se tiče praktično svih građana Banje Luke. Znači, ovim preventivnim pregledima želimo na vrijeme da otkrijemo rizike i bolesti na neka od tipičnih oboljenja koja su trenutno najraširenija, a to su kardiovaskularna i pojednina maligna oboljenja.

Igor Radojičić, 06.10.2019.

Ovi besplatni preventivni pregledi obuhvatiće stanovništvo starosne dobi od 18 do 70 godina i cilj im je, kako je saopćeno “bolje zdravstveno stanje stanovništva”. Inicijator akcije je Grad Banja Luka, koji snosi i troškove pregleda, a provodi je Dom zdravlja Banja Luka.

Inače, u nadležnosti Doma zdravlja, svake godine ova Ustanova provodi redovne sistematske preglede. U skladu sa Stručnim uputstvom za provođenje Programa prevencije i kontrole nezaraznih bolesti u RS, Dom zdravlja u Banjoj Luci provodi preventivne mjere po starosnim grupama i izvještava Grad kao osnivača.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!