U progresu

Pretvaranje dijela Kampusa u šetalište i park

Opštine: Novo Sarajevo

Zalagat ćemo se da se, zajedno s UNSA, dio bivše kasarne “Maršal Tito” preuredi i koristi kao igralište i šetnica, do njenog konačnog pretvaranja u kampus.

Obrazloženje

U dvije godine mandata načelnika Hasana Tanovića vršene su značajne aktivnosti na ispunjenju ovog obećanja.

Izvor: Hasan Tanović program

Rušenjem pet zgrada u okviru Kampusa Univerziteta u Sarajevu, početkom februara 2022. godine započete su aktivnosti na uređenju ovog kompleksa, koje će se odvijati u tri faze.

Foto: Vlada KS

 

Rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj rekao je 25.3.2022. da je je projektnim zadatkom predviđena multifunkcionalna staza u formi trga, trim staza sa teretanama na otvorenom za vježbanje, pješačke staze sa nekoliko posebnih hortikulturno uređenih površina i urbanim mobilijarom.

Krajem marta je završena prva faza radova koja je podrazumijevala čišćenje terena i  rušenje pet devastiranih objekata. Općina Novo Sarajevo je za realizaciju prve faze izdvojila sredstva u iznosu od 250.000 KM.

Krajem septembra 2022. godine, u Kampusu Univerziteta u Sarajevu je otvoren Park za odmor i rekreaciju. Kako je tada rekao načelnik općine Novo Sarajevo Hasan Tanović, za te namjene Općina Novo Sarajevo je izdvojila blizu 300.000 KM.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!