Neispunjeno

Prerada mesa, voća i povrća

Partije: SP RS | Oblasti: Ekonomija

Kandidat Socijalističke parije iz Gradiška za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske u Izbornoj jedinici dva Darko Desančić rakao je da će se zalagati da se u Gradišci ponovo pokrene industrija prerade mesa, voća i povrća. “To bi bio veliki razvojni zamajac, jer bi tako zaposlili bi veći dio radnika, spriječili odliv radne snage, poboljšali standard građana i zaustavili negativnu stopu nataliteta”, naglasio je Desančić.

Izvor: socijalisti.ba

U Programu rada Vlade RS za 2020. godinu nisu planirani projekti koji imaju veze sa preradom voća i povrća u Gradiški.

U novembru 2021. godine pokrenuta je inicijativa i održan okrugli sto o osnivanju poljoprivredne zadruge. Međutim, nema dostupnih informacija o realizaciji ove inicijative.

U maju 2022. nadležna entitetska ministarstva i Distrikt Brčko odredili domaće uvoznike i proizvođače iz Turske od kojih će biti izvršen otkup dogovorenih količina minirelnog đubriva. Tim povodom ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac boraviće u radnoj posjeti Gradišci, a prve količine bit će dopremljene u Tvornicu stočne hrane “Golmix”, koja posluje u sastavu kompanije “Golić Trade”.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!