Započeto

Predstavljanje turističkog potencijala Republike Srpske na ruskom tržištu

Partije: NPS | Oblasti: Ekonomija

Predsjednik NPS-a Darko Banjac govorio je o turističkim potencijalima Republike Srpske u intervjuu za rusku Federalnu agenciju vijesti (riafan.ru):

“Turizam je grana privrede kroz koju mnoge zemlje zarađuju ogromne količine novca. Dokazi da je turizam jedan od najbrže rastućih sektora privrede u Republici Srpskoj jasno pokazuju potencijal. Od zimskog do ljetnjeg turizma, Republika Srpska ima šta da ponudi turistima. Svako ko dođe kod nas ima šta da vidi – planine, izletišta, etnoturizam. Predstavljanje turističkog potencijala Republike Srpske na ruskom tržištu trebalo bi da postane jedan od prioriteta u okviru jačanja privredne saradnje naših zemalja”.

Izvor: Darko Banjac, 5.9.2022.

Vlada Republike Srpske, usvojila je na 11. sjednici Informaciju o aktivnostima u oblasti saradnje Republike Srpske sa dijasporom za 2022. godinu. U informaciji je istaknuto da je Ministarstvo za evropske integracije i međunarodnu saradnju izradilo brošuru „Republika Srpska i dijaspora“. 

Na upit Istinomjera Vladi RS koje aktivnosti su poduzete kako bi se turistički potencijal Republike Srpske predstavio na ruskom tržištu, dobili smo opširan odgovor.

Između ostalog, Predstavništvo Republike Srpske u Ruskoj Federaciji predstavilo je turističku ponudu Republike Srpske na sajmovima u Moskvi i Sankt Peterburgu, a organizovane su studijske posjete ruskih turoperatera i ruskih novinara Republici Srpskoj, sprovelo je niz promotivnih prezentacija za ruske avio-kompanije u cilju povezivanja Republike Srpske i Ruske Federacije putem direktne avio-linije, koje se nisu realizovale do decembra 2023. godine.

Turistička organizacija Republike Srpske je u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije organizovala studijsku posjetu za turoperatore koji su zainteresovani za banjski turizam, sa ciljem predstavljanja ponude banjskih centara Republike Srpske ruskom tržištu, a organizovane su i studijske posjete za predstavnike agencija iz Njižnjeg Novgoroda.

Republiku Srpsku je početkom septembra 2023. godine posjetila delegacija Sverdlovske oblasti koja je u sklopu zvanične posjete održala sastanak sa ministrom trgovine i turizma Denisom Šulićem na kojem je potvrđena otvorenost za saradnju u svim oblastima.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!