Ispunjeno manjim dijelom

Pravna pomoć za poduzetnike

Opštine: Tuzla

Obnovićemo službu pravne pomoći, za onoga ko će da proizvodi neka bude besplatna.

Obrazloženje

U toku mandata 2016. - 2020. ciljevi datog obećanja ostvareni su manjim dijelom u vidu sufinansiranja pravnih usluga za novoosnovane firme, te kroz Ured za poduzetnike, s ciljem pružanja stručne podrške poduzetnicima - bez obzira da li se bave proizvodnjom ili ne.

Izvor: Jasmin Imamović za Tuzlanski.ba

Projektom “Siguran start” (201720182019) podržano je osnivanje poslovnih subjekata kroz subvencioniranje troškova.

Ovim projektom je otvorena mogućnost novim poslovnim subjektima da ostvare pravo na sufinansiranje usluga: informatičke, pravne, marketing i prodaja, knjigovodstvene i finansijske usluge (troškovi za izradu računovodsvenih i dr. informatičkih programa potrebnih za poslovanje, troškovi za izradu neophodnih pravnih akata, uobičajni troškovi reklamiranja, troškovi vođenja knjigovodstva i finansija) u maksimalnom iznosu od 3.000,00 KM.

Krajem 2017. godine u prostorijama Gradske uprave Tuzla otvoren je Ured za poduzetnike, s ciljem pružanja stručne podrške poduzetnicima u brojnim segmentima poslovanja. U ovom uredu odgovarajuću pravnu pomoć i druge savjete  mogu dobiti i poduzetnici i oni koji to namjeravaju postati. Pomoć se odnosi na postupke koji se vode u Gradskoj upravi Tuzla.

Ni jedan od ovih projekata nije isključivo namijenjen za proizvođačke djelatnosti.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!