U progresu

Pravednija raspodjela sredstava za socijalnu pomoć

Opštine: Trebinje

Naročitu pažnju će dobiti porodice demobilisanih boraca koje nemaju nijedno radno mjesto, porodice poginulih boraca (PPB i RVI), porodice sa 4 i više djece, porodice gdje ima nepokretnih, bolesnih, udruženja koja okupljaju osobe sa invaliditetom. Jedno riječju, prvo ćemo pomoći onima koji nemaju primanja, do nivoa gdje su primanja u kući na prosječnom republičkom nivou. Broj ovakvih porodica je značajan, ali organizacijom postojećih sredstava izvršićemo pravedniju raspodjelu i to objavljivati javno svim organizacijama i u Skupštini Grada.

Obrazloženje

Za sve socijalne programe i u 2019. godini bili su raspisani javni pozivi na koje su se zainteresovani mogli javiti.

Izvor: Platforma za lokalne izbore 2016. godine

Raspisivanje javnih poziva nastavljeno je i u 2019. godini

Imajući u vidu da mjesne zajednice imaju socijalnu kartu i da se preko njih upućuju zahtjevi za socijalnu pomoć to smo i riješili na ovaj način. Takođe, za sve socijalne programe raspisani su bili javni pozivi na koje su se zainteresovani mogli javiti.

Gradska Uprava Trebinja, 10.10.2018.

Izvršena je revizija ranijih korisnika socijalnih davanja. 32 nezaposlene osobe (iz boračke kategorije) dobile su posao u realnom sektoru, zahvaljujući subvencijama grada Trebinja namenjenim poslodavcima. Višečlane porodice (sa troje i više djece) ostvarile su pravo na materinsi dodatak i novčanu pomoć. Kontinuirano se raspisuju javni pozivi za dodjelu raznih vidova socijalne pomoći.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!