Započeto

Povoljni dugoročni krediti za poljoprivrednike

Partije: Ujedinjena Srpska | Oblasti: Ekonomija

U okviru dokumenta Platforma za Opšte izbore 2022. političkog subjekta Ujedinjena Srpska dato je obećanje koje se odnosilo na povoljnije dugoročne kredite za poljoprivrednike:

“Poljoprivrednici trebaju da dobijaju povoljne dugoročne kredite.”

Obrazloženje

U prvih 100 dana mandata Vlada RS provodila je određene aktivnosti na realizaciji datog obećanja.

Izvor: Ujedinjena Srpska, Platforma za Opšte izbore 2022.

Na zvaničnoj stranici Investiciono-razvojne banke Republike Srpske 31.3.2023. godine objavljen je poziv za dodjelu kredita u iznosu od 10.000 do 5.000.000 KM pravnim licima, preduzetnicima i poljoprivrednim gazdinstvima koja se bave proizvodnjom i preradom u poljoprivredi ili ribarstvu.

Kako je pored ostalog u pozivu precizirano, namjena kreditnog programa je nabavka osnovnih i obrtnih sredstava, plaćanje poreskih obaveza i refinansiranje uz period otplate od 12 mjeseci i grejs period u trajanju od 36 mjeseci.

Na zvaničnoj stranici Agencije za bankarstvo RS tokom 2023. godine objavljeni su pozivi “BPŠ banke” a.d. za dodjelu dugoročnih i kratkoročnih gotovinskih kredita za poljoprivrednu proizvodnju, a pozivi su bili otvoreni do 15.05.2023. godine. 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!