Ispunjeno

Povezivanje autoputeva

Partije: SP RS | Oblasti: Ekonomija

“Snažno ću se zalagati i za projekte koji su vezani za opštine ove izborne jedinice, izgradnju novog mosta na Savi i povezivanje auto-puteva Banjaluka-Gradiška i Beograd-Zagreb, te razvoj avio-saobraćaja”, naveo je Protić.

Izvor: socijalisti.ba

Dva tipična projekta na koridorima koja je EU značajno podržala odnose se na dva mosta na Savi – jedan na koridoru 5c kod Svilaja i drugi kod Gradiške, kojim će banjalučki region biti povezan s auto-putem Zagreb – Beograd. Most kod Gradiške je u julu 2022. završen i u potpunosti spreman za upotrebu, a njegovo puštanje u saobraćaj ovisit će o brzini izgradnje brze ceste na hrvatskoj strani.

Prema dostupnim informacijama, očekuje se da će preduzeće “Integral inženjering”, koje izvodi radove, taj posao završiti unutar godinu dana. 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!