Započeto

Povezivanje autoputeva

Partije: SP RS | Oblasti: Ekonomija

“Snažno ću se zalagati i za projekte koji su vezani za opštine ove izborne jedinice, izgradnju novog mosta na Savi i povezivanje auto-puteva Banjaluka-Gradiška i Beograd-Zagreb, te razvoj avio-saobraćaja”, naveo je Protić.

Obrazloženje

U prvih godinu dana rada Vlade RS vršene su određene aktivnosti na ispunjenju ovog obećanja.

Izvor: socijalisti.ba

Nosilac liste Socijalističke partije za poslanika u Narodnoj Skupštini RS Slobodan Protić, obećao je na centralnoj predizbornoj tribini SPRS u Gradišci kako će se zalagati za izgradnju novog mosta na Savi, uz povezivanje autoputa Banjaluka – Gradiška, Beograd – Zagreb, te razvoju avio-saobraćaja. Protić je nakon Izbora 2018. godine, ostao na poziciji predsjednika Izvršnog odbora Socijalističke partije RS, međutim nije ostvatio mandat u NSRS.

Prema izvještavanju razgovora predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović sa rukovodstvom aerodroma u Banjaluci, koja je istakla da su predviđena ulaganja u dalji razvoj aerodroma Banjaluka, uz recentna dešavanja vezana uz poslovanje Aerodroma Banjaluka, te uvođenje novih putničkih linija, kao i ulazak Irske kompanije RyanAir na tržište, Istinomjer ovo obećanje ocjenjuje kao započeto.

Sa druge strane sprega između umrežavanja putne infrastrukture uveliko će pomoći daljem razvoju avio saobraćaja u Banjaluci. Istinomjer će i dalje aktivno pratiti razvoj saradnje između RS i Hrvatske u kontekstu graničnog prelaza Gradiška, kao i nastavak infrastrukturnih ulaganja u Aerodrom Banjaluka.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!