Započeto

Povećati nivo investicija u RS-u

Partije: DNS | Oblasti: Ekonomija

Na predizbornom sučeljavanju 8.9.2022. godine kandidat za predsjednika Republike Srpske Radislav Jovičić (DNS) najavio je povećanje nivoa investicija u ovom entitetu.

“Ukupne investicije u RSu moraju biti na godišnjem nivou oko 3 milijarde KM, javne investicije oko 500 miliona KM godišnje.”

Obrazloženje

Tokom prvih 100 dana mandata, zabilježene su određene aktivnosti Vlade RS na realizaciji datog obećanja.

Izvor: Prvo sučeljavanje kandidata za predsjednika Republike Srpske

Na 7. sjednici Vlade Republike Srpske, održanoj 9.2.2023. godine, usvojen je Prijedlog programa javnih investicija Republike Srpske za period 2023-2025. godina. U ovom dokumentu sadržan je pregled kapitalnih projekata u toku, te projekata za koje su obezbijeđeni ili izvjesni izvori finansiranja i pregled prioritetnih projekata koji još nemaju obezbijeđene izvore finansiranja.

Kako je navedeno u programu, od ukupno planirane kapitalne potrošnje u periodu 2023-2025.  investicije u socio-ekonomski razvoj iznose 1.841.962.019 KM, od čega kapitalne investicije iznose 1.838.242.938 KM, a institucionalne 3.719.081 KM. 

Na kraju prve godine mandata iznos investicija iznosi manje od milijardu KM godišnje.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!