Ispunjeno

Povećanje zaposlenosti kroz poticaje samozapošljavanju

Opštine: Trebinje

Svjedoci smo da su se sredstva HET-a za samozapošljavanje putem Grada Trebinja nedovoljno davala (zahtjevane hipoteke, nekada stan, nekada kuća, žiranti) i nisu se pravilno koristila (primjer pčela, automobila…), zato će se novim pravilnikom davati svima mogućnost da dođu do ovih sredstava, ali će biti veća kontrola ovog procesa. Grad Trebinje će početkom naredne godine objaviti javni poziv za samozapošljavanje i korišćenje sredstava iz hidroakumulacija. Naš zadatak je da rješavamo ogromnu nezaposlneost samozapošljavanjem i pomognemo porodicama da stanu na zdrave noge.

Obrazloženje

U prvoj godini mandata zabilježen je značajan napredak na ispunjavanju ovog obećanja.

Izvor: Platforma za lokalne izbore 2016. godine

U drugoj godini mandata nastavljene su aktivnosti na realizaciji. Realizovano zaposlenje 486 osoba.

Grad Trebinje u 2017. godini je realizovao Program podrške samozapošljavanju, ukupne vrijednosti 500.000,00 KM. Kroz programe samozapošljavanja Grada Trebinja u 2017. i 2018. godine zaposlene su 93 osobe, kroz program Boračke orgnaizacije 65 osoba, pripravnika i volontera 99. kroz programe Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske u u 2017. i 2018. godini zaposlene su 232 osobe. Što znači da je zajedno realizovano zaposlenje 486 osoba.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!