Ispunjeno manjim dijelom

Povećanje podsticaja u oblasti privatnog preduzetništva

Partije: DNS | Oblasti: Ekonomija

Ekonomski, socijalni, politički ciljevi ne daju odgovore na svapitanja, već ukazuje samo na najbitnije pravce djelovanja i vođenje osnovnih akcija i aktivnosti, kao i viđenje načina rješavanja niza prioritetnih pitanja i zadataka, i to:povećanje investicija u realnom sektoru privredeZapošljavanje, ekonomija i investicije moraju da budu prvenstvena obaveza djelovanja naše Stranke. Neophodno je, u tom cilju, budžete, fondove, bankarska i druga sredstva na svim nivoima, učiniti stabilnijim i usmjeriti ih u razvojne i socijalne komponente. To može da se postigne domaćinskimposlovanjem, tj. raspolaganjem sredstvima, raznim uštedama, smanjenjem kriminala i korupcije i većim radom, redom i odgovornošću. U tom cilju, potrebno je preduzimati sljedeće aktivnosti:

uvesti i povećati podsticaje u oblasti (…) privatnog preduzetništva (…)”

Vlada Republike Srpske prihvatila je Informaciju o sprovođenju Javnog konkursa za dodjelu novčanih sredstava za poboljšanje efikasnosti poslovanja privrednih društava i donijela Odluku o davanju saglasnosti na rang-listu privrednih društava koja su ostvarila pravo na novčana sredstva za poboljšanje efikasnosti poslovanja, u ukupnom iznosu od 1.500.000,00 KM.Na javni konkurs prijavilo se 148 privrednih društava. Uslove javnog konkursa ispunilo je 98 privrednih društava za koje je predložena podjela novčanih sredstava. 50 privrednih društava nije ispunilo uslove javnog konkursa.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!