Djelimično ispunjeno

Povećanje podsticaja u oblasti industrije

Partije: DNS | Oblasti: Ekonomija

Zapošljavanje, ekonomija i investicije moraju da budu prvenstvena obaveza djelovanja naše Stranke. Neophodno je, u tom cilju, budžete, fondove, bankarska i druga sredstva na svim nivoima, učiniti stabilnijim i usmjeriti ih u razvojne i socijalne komponente. To može da se postigne domaćinskimposlovanjem, tj. raspolaganjem sredstvima, raznim uštedama, smanjenjem kriminala i korupcije i većim radom, redom i odgovornošću. U tom cilju, potrebno je preduzimati sljedeće aktivnosti:

– uvesti i povećati podsticaje u oblasti industrije (…) kako bi se vlastitim sredstvima i u vlastitom domaćinstvu mogli zaposliti članovi domaćinstva i ostali nezaposleni

U Budžetu RS za 2016. godinu Vlada RS izdvojila je 1.500.000 KM za tekući grant za restruktuiranje i poboljšanje efikasnosti rada privrednih društava.

Sredstva za ovu namjenu u 2015. godini iznosila su 0 KM.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!