Započeto

Povećanje investicija u zdravstvu u kontekstu razvoja infrastrukture

Partije: NiP | Oblasti: Zdravstvo

Povećanje investicija u zdravstvu u kontekstu razvoja infrastrukture, obnove postojećih i izgradnje novih kapaciteta, modernizacije medicinske opreme, povećanja broja kreveta, uvjeta za educiranje kadra, te posljedično povećanja broja zdravstvenih usluga.

Izvor: Izborni program Narod i pravda

Tokom prvih 100 dana rada Vlade FBiH poduzete su određene mjere na ispunjenju obećanja. 

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine 18.7.2023. godine saopćila je, putem zvanične stranice, da je usvojila dvije odluke o programu utroška sredstava sa kriterijima raspodjele iz „Tekućih transfera drugim nivoima vlasti i fondovima“ na prijedlog Federalnog ministarstva zdravstva. Odluke se odnose na finansiranje prve faze izgradnje zgrade hitne pomoći Doma zdravlja u Zenici i završetak izgradnje Doma zdravlja u Kiseljaku u ukupnom iznosu od 3 miliona KM, pri čemu se za DZ Zenica izdvaja milion KM, dok za zgradu DZ u Kiseljaku 2 miliona KM, navedeno je u saopćenju.

O načinu utroška odobrenih sredstava za ovaj projekt potpisat će se ugovor između Federalnog ministarstva zdravstva i ovih jedinica lokalne samouprave, kojim će se detaljnije utvrditi međusobna prava i obaveze.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!