U progresu

Poticanje razvoja biljne i animalne proizvodnje

Opštine: Neum

Poticanje razvoja biljne i animalne proizvodnje.

Izvor: Izborni program HDZ-a BiH Neum za Lokalne izbore 2020. godine

Krajem septembra 2021. godine raspisan je javni poziv za poljoprivredne proizvođače s područja općine Neum za podnošenje zahtjeva Općini Neum za ostvarivanje prava na poticanje razvoja biljne i animalne proizvodnje za 2021. godinu. Poziv se odnosi na one koji su upisani u Registar poljoprivrednih gospodarstava (RPG), odnosno Registar klijenata (RK), imaju prebivalište na području općine Neum te imaju poljoprivrednu proizvodnju na području HNK. Isti javni poziv za poljoprivredne proizvođače raspisan je i u augustu 2022. godine.

U februaru 2023. godine je Općina Neum, u saradnji s Institutom za jadranske kulture i melioracije krša iz Splita, te Prehrambeno-tehnološkim i Agronomskim fakultetom iz Mostara, organizovala radionicu i demonstraciju rezidbe opožarenih maslina. U maju iste godine Općina Neum je objavila Javni poziv za poticanje biljne proizvodnje i Javni poziv za potporu zdravstvene zaštite animalne proizvodnje.

U budžetu Općine Neum za 2021. godinu predviđeno je po 30.000 KM koje se odnose na podsticaje za razvoj biljne i animalne proizvodnje.

U Budžetu Općine Neum za 2022. godinu za ove stavke planirano je po 40.000 KM.

Budžetom Općine Neum za 2023. godinu je za razvoj biljne i animalne proizvodnje predviđeno po 50.000 KM.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!