Započeto

Postavljanje ležećih policajaca

Opštine: Novo Sarajevo

Zalagat ćemo se za postavljanje ležećih policajaca na lokacijama gdje je potrebno da se zaštite građani od brze vožnje, koji će dati sigurnost za pješake a neće štetiti vozačima i vozilima.

Izvor: Hasan Tanović program

Krajem augusta 2023. godine na više lokacija u Novom Sarajevu postavljeni su “ležeći policajci”, a Općina je i ranije provodila aktivnosti na realizaciji ovog obećanja.

Izvor: Općina Novo Sarajevo

Krajem augusta 2023. godine iz Općine Novo Sarajevo saopćeno je da su na više lokaliteta u ovoj općini izvršeni radovi na postavljanju “ležečih policajaca”. U naselju Grbavica, djelimična sanacija ili potpuna zamjena ovih objekata izvršena je u ulicama Behdžeta Mutevelića, Kemala Kapetanovića, Hasana Brkića, kao i ispred OŠ “Grbavica I”.

Iz Općine su dodali da će se navedeni radovi nastaviti i u narednom periodu, a u skladu s pristiglim zahtjevima.

U augustu 2021. godine postavljeno je 15 znakova vertikalne i kompletna saobraćajna signalizacija u ulici Azize Šaćirbegović. Pored toga, s ciljem smanjenja brzine kretanja motornih vozila i povećanjem sigurnosti djece u blizini Šarenog parka u MZ “Trg Heroja” postavljena su dva ležeća policajca sa obilježenim pješačkim prelazom.

I u oktobru 2021. godine, u ulici Azize Šaćirbegovć postavljeni su usporivači brzine, tzv. vribrirajuće trake, s ciljem rješavanja problema kada je u pitanju sigurnost pješaka. Ovi radovi su izvedeni na inicijativu Općine Novo Sarajevo, a u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja KS.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!