Ispunjeno manjim dijelom

Poslovna zona “Vranješ”

Opštine: Istočno Novo Sarajevo

Planiramo u periodu 2016. – 2020. da u poslovnoj zoni “Vranješ”, koja će biti u vlasništvu opštine, izgrađena od strane opštine, smjestimo 15 privrednih subjekata koji bi u periodu do 2020. zaposlili između 300 i 400 ljudi.

Obrazloženje

U toku mandata načelnika općine aktivirano je gradilište na poslovnoj zoni Vranješ, gdje nekoliko firmi treba biti smješteno.

Izvor: Izborni "Apostrof" - debatna emisija za kandidate za načelnika Istočnog Novog Sarajeva

U Poslovnoj zoni Vranješ u Istočnom Sarajevu trenutno četiri kompanije grade svoje poslovne objekte. Načelnik Opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić, u razgovoru sa Biznis.info portalom rekao je da radovi će biti gotovi do proljeća 2020. godine a očekuje se da će se u novim objektima naći mjesto za 30-40 novih radnika.

Kako se navodi firme koje grade poslovne objekte su: “Edengarden” d.o.o., “Zelenara” d.o.o., “Akvamontmerc” d.o.o. Istočno Sarajevo i “Marvel” d.o.oIstovremeno, još nekoliko kompanija priprema projektnu dokumentaciju za investiranje u ovoj poslovnoj zoni, pa tako “Vitinka”d.o.o. Zvornik, “Zlatno zrno” d.o.o. Istočno Sarajevo, “Vladrag” d.o.o. Pale i “Ermex” d.o.o. Istočno Sarajevo.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!